Skip to main content
Wat doen we?

De spiegeltent is een therapeutische praktijk die vertrekt vanuit een domein-overstijgend, geïntegreerd kader.
Met zijn holarchische aanpak biedt de praktijk zowel gespreks- psychotherapie als lichaamsgerichte (psycho) therapievormen aan.

Psychotherapie

Mensen geven zichzelf, anderen en de wereld betekenis via taal. Deze taal, dit spreken is het therapeutisch middel waarmee binnen een psychotherapeutische sessie aan de slag wordt gegaan. 

Elke problematiek wordt gekenmerkt door een specifieke logica. Elke mens verhoudt zich tot zichzelf, anderen en de wereld op een manier die voor hem of haar werkzaam is. Hoewel ieder mens geconfronteerd wordt met een bepaalde mate van conflict en moeilijkheden in het leven, kan er op een zeker ogenblik toch iets gebeuren waardoor plots alles vastloopt.

Samen met een psychotherapeut ga je op zoek naar de logica die uw leven, uw verhaal kenmerkt. Er wordt samen gezocht naar die punten waar iets is vastgelopen en wat dit voor jou betekent. Via het beluisteren en via dialoog wordt gaandeweg zichtbaar waar knopen zich bevinden en raken deze langzaam maar zeker ontward.

Lichaamsgerichte (psycho)therapie

Veel van de huidige psychische problemen uiten zich op het niveau van het lichaam. Het lichaam liegt niet. Net dat maakt lichaamsgerichte therapie zo belangrijk. Via een creatieve, lichamelijke en persoonsgerichte benadering van de cliënt wordt getracht uiting te geven aan datgene wat vaak te moeilijk is om onder woorden te brengen.

Lichaamsgerichte psychotherapie is een therapievorm die zich baseert op de relatie tussen lichaam en geest.

Er wordt trage, nauwkeurige, bewuste aandacht  geschonken aan innerlijke sensaties en subtiele bewegingen, waarbij de focus veelal ligt op de gevoelde beleving van het zelf. De lichaamsgerichte psychotherapeut  zoekt samen met de cliënt naar manieren om lichamelijke signalen van overspoelende emoties te leren (h)erkennen en er constructiever mee om te gaan. Impulsen die nu geuit worden in agressie, automutilatie, eetproblemen of middelenmisbruik leert de cliënt op termijn anders te kanaliseren.

Lichaamsgerichte therapie leert je om opnieuw te luisteren naar wat jouw lichaam te vertellen heeft en je hier naar aan te passen.

Molenstraat 14, 9250 Waasmunster