Skip to main content
Trauma sensitieve yoga - Groepssessies te Gent/Zwijnaarde

Trauma sensitieve yoga (TCTSY) is een methode die werd ontwikkeld voor overlevenden van heftige gebeurtenissen en personen met of zonder post traumatische stress die graag op een zachte manier aan de slag willen gaan met het ontwikkelen van meer aandachtszaamheid, lichaamsbewustwording en zelfbeschikkingsrecht.

Het lichaam wordt steeds meer erkend als een weg naar het helen van trauma’s. Oprichter en medisch directeur van het Traumacentrum (TCTSY), Dr. Bessel van der Kolk is een internationale erkende leider op het gebied van psychologisch trauma. Samen met David Emerson (JRI) heeft hij de somatische impact van deze vorm van trauma uitgebreid onderzocht. Klinische onderzoeken hebben de bewijsbasis geleverd om de werkzaamheid van deze vorm van yoga aan te tonen.

Wil jij graag meer lichaamsbewustwording ontwikkelen op een manier waarbij jij voortdurend keuzes krijgt? Dit in een kleine maar fijne groep van mensen onder begeleiding van een gekwalificeerd Traumacentrum Trauma-sensitive Yoga (TCTSY) facilitator? Dan kan jij je via deze link inschrijven voor deze wekelijkse groepssessies die van start gaan vanaf woensdag 6 september 2023. Dit steeds op woensdagvoormiddagen van 11 tot 12 uur. Snel inschrijven is hierbij belangrijk aangezien ik min. 3 en max. 5 mensen per sessie kan toelaten. Het tarief voor één sessies is 25 euro.

VOOR WIE: Voor al wie op zoek is naar een zachte yogavorm waarbij de nadruk wordt gelegd op lichaamsbewustwording en zelfbeschikkingsrecht. Personen met eerder complexe dissociatieve symptomen, seksueel trauma of een psychotische kwetsbaarheid worden aangeraden een individueel traject te doorlopen.

LOCATIE: Langeplankstraat 19 te Zwijnaarde/Gent

We kunnen onszelf niet werkelijk kennen als we onze fysieke gewaarwordingen niet kunnen voelen en interpreteren.

Bessel van der kolk (2014)

Molenstraat 14, 9250 Waasmunster