Skip to main content
‘De spiegeltent’

is een ambulante therapeutische praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie.

Leen Titeca is een ervaren en gediplomeerd lichaamsgericht therapeut en psychoanalytisch psychotherapeut. Sinds 2002 werkt zij als psychomotorisch therapeut in het psychiatrisch centrum Karus te Melle. Zij combineerde dit werk met een studie creatieve dans- en bewegingstherapie aan de Artevelde Hogeschool te Gent en behaalde haar getuigschrift tot psychoanalytisch psychotherapeut aan de universiteit van Gent.

Als gediplomeerd somatic experiencing therapeut (Peter Levine), somato psychopedagoog (Danny Bois) en SOMA embodiment practitioner i.o. (Sonia Gomez) specialiseert zij zich steeds verder in het lichaamsgericht werk bij mensen met psychosomatiek en trauma.

Leen Titeca is sinds 2013 lid van de vakgroep dans- en bewegingstherapie als onderdeel van de Belgische vereniging voor creatieve therapie (BVCT-ABAT). Zij is lid van de Belgische vereniging voor psychotherapie (ABP-BVP), lid van EMDR Belgium en is erkend psychotherapeut bij verschillende mutualiteiten. Zij volgt supervisie op regelmatige basis, volgt opleidingen en gaat geregeld naar bijscholingen en conferenties.

Casuïstiek binnen Mentalization in Arts therapie, door MARIANNE VERFAILLE een uitgave van Karnac books, London 2014.

Vanuit een grote interesse en vertrouwen in de mentalisatietheorie raakte ik enkel jaren geleden geboeid door ‘the Window of Tolerance’. Via mijn opleiding somatic experiencing van Peter Levine kwam ik in contact met de polyvagaaltheorie van Stephen Porges. Deze ‘Window of Tolerance’ en de 'ladder van regulatie' (Deb Dana) vormen tot op heden de steunpilaar binnen mijn lichaamsgerichte psychotherapie bij personen met moeilijkheden op vlak van spanning- en affectregulatie.
Vanuit mijn ervaring dat naast het aanleren van actieve manieren om spanning te ontladen lichaamsbesef en aandachtsregulatie een nog belangrijker rol spelen binnen het leren omgaan met innerlijke spanningen en emoties, verdiep ik mij momenteel in SOMA-embodiement bij Sonia Gomez.

contacteer mij

Molenstraat 14, 9250 Waasmunster