‘De spiegeltent’

is een ambulante therapeutische praktijk voor lichaamsgerichte therapie & psychotherapie.

Leen Titeca is een ervaren en gediplomeerd lichaamsgericht therapeut en psychotherapeut. Sinds 2002 werkt zij als psychomotorisch therapeut in het psychiatrisch centrum Karus te Melle. Zij combineerde dit werk met een studie creatieve dans- en bewegingstherapie aan de Artevelde Hogeschool te Gent.
Zij behaalde haar getuigschrift tot psychoanalytisch psychotherapeut aan de universiteit van Gent. Sinds 2016 werkt zij als psychotherapeut binnen ‘De Spreekkamer’ te Evergem. Hiernaast stort zij zich als lichaamsgericht therapeut binnen groepspraktijk ‘De Mens’ te Laarne geheel op het verhaal van het lichaam.

Als somatic experiencing therapeut (i.o.) en somato psychopedagoog (i.o.) specialiseert zij zich steeds verder in het lichaamsgericht werk bij mensen met trauma.

Leen Titeca is sinds 2013 lid van de vakgroep dans- en bewegingstherapie als onderdeel van de Belgische vereniging voor creatieve therapie (BVCT-ABAT). Zij is lid van de Belgische vereniging voor psychotherapie (ABP-BVP) en is erkend psychotherapeut bij verschillende mutualiteiten. Zij volgt supervisie op regelmatige basis, volgt opleidingen en gaat geregeld naar bijscholingen en conferenties.

Casuïstiek binnen Mentalization in Arts therapie, door MARIANNE VERFAILLE een uitgave van Karnac books, London 2014.

Vanuit een grote interesse en vertrouwen in de mentalisatietheorie raakte ik enkel jaren geleden geboeid door ‘the Window of Tolerance’. Onlangs kwam ik via mijn opleiding somatic experiencing van Peter Levine in contact met de polyvagaaltheorie van Stephen Porges. Deze ‘Window of Tolerance’ en de 'ladder van regulatie' (Deb Dana) vormen tot op heden de steunpilaar binnen mijn lichaamsgerichte therapie bij personen met moeilijkheden op vlak van spanning- en affectregulatie. Vanuit mijn ervaring dat naast het aanleren van actieve manieren om spanning te ontladen lichaamsbesef en aandachtsregulatie een nog veel belangrijker rol spelen binnen het leren omgaan met innerlijke spanningen en emoties, verdiep ik mij momenteel in de somato-psychopedagogie.

contacteer mij